Hösten är bara början

Nu händer det mycket i trädgården. Sista skördarna , förberedelser ,höstgödning,anläggning mm.

Jag sitter just nu när jag skriver detta och tar en välbehövlig paus. För mot vad man tror så är det ganska arbetsamt att jobba i trädgården. Kanske inte direkt tunga lyft, men grävning, rensning och ett ständigt skyfflande fram och tillbaka kräver sin ansträngning . Jag har tidigare skrivit om att jag övergav täckodling. Det är en viss sanning med modifikation för jag använder egentligen en hybrid av den klassiska djupsängen och täckodling. Då jag inte har överdrivet stor tillgång till gödsel eller råd att köpa färdig jord så får det bli vad det blir. Jag har samlat in löv så jag storknar och även hämtat komposterbara material som nu ska få ligga och förmultna under vintern och tidig vår. Jag har även flyttat på olika plantor . Dels för att deras förra placering krockar med den större planen och dels för att jag hittade bättre lägen för dem så ska man flytta och plantera perenner görs det nu. För visst känns det konstigt men våren är inte långt borta och då är det stora stressen , men vissa grönsaker sår jag även nu. För ett misstag jag gjorde var att jag var på tok för sen med vissa grejer. Men hösten i år är trots allt eftertanken och drömmarnas tid. Dröm och planera för då har du något att se fram emot till våren.