Konsten att ha fina rabatter utan så mycket ogräs

Vi är nog en del som tänkt att man borde kanske ha rabatter som blommar så fint . Dock är det du som vackert får böja rygg och få så där lagom ont knäna(…) eller?

Njae, såhär förhåller det sig egentligen. Det beror mycket på vad du har tänkt plantera och hur viktigt det är för dig att visa upp jordytan.

Här har jag bestämt mig mest för att ha för det första perenner i huvudsak som är kombinerat med tanke på blomning och höjd. Högsta växterna längst bak , mellan säger sig självt och det lägre längst fram . Sedan är det naturligtvis viktigt att ha ”lagom avstånd” något som i trädgårdsböcker brukar kallas ”CC” detta är nog mest beroende på vad du har i rabatten. Och naturligtvis näring.

Den rabatt jag nyss kom ifrån kallas ”hundrabatten” för att den är logiskt nog bredvid hundgården. Och då det är ganska ont om skugga så låter jag klängväxter växa längst bak som ger skugga åt hunden . Är det mycket jobb? Jo, periodvis men bara på våren. Resten av sommaren kväver ju de växter jag har ogräset eller skuggar så mycket att det inte går. Och tätt är det också jag har sammanlagt kanske rensat ogräs där i ca 3 timmar totalt. Och det är ju verkligen inte mycket. Så är det mycket jobb? Njae , men visst kräver det lite tankeverksamhet . Och andra sidan vad är bekvämast? Att frestas och få idéer för vilka växter du ska ha sedan plantera dem. Eller att vecka efter vecka vackert knäböja minst en halvtimme?